VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika09/05/2019

PREDSJEDNIK OPŠTINSKOG ODBORA STRANKE ZORAN TRAPARA

 

ISTOČNA ILIDžA, 9. MAJA /SRNA/ - Za predsjednika Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske u Istočnoj Ilidži večeras je na osnivačkoj skupštini stranke izabran Zoran Trapara.

 

Trapara je izjavio Srni da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima ove partije i činjenicom da je veliki broj članova iz NDP-a prešao u Ujedinjenu Srpsku, te da svaki dan dolaze novi članovi.

On je naveo da je u posljednjih mjesec danas stranka dobila više od 100 novih članova, te naglasio da su već krenuli sa realizacijom ciljeva - da imaju tri odbornika u Skupštini opštine Istočna Ilidža.

"To smo zacrtali i mislim da ćemo moći ostavriti na sljedećim opštinskim izborima", istakao je Trapara.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, koji je prisustvovao izbornoj skupštini Opštinskog odbora Istočne Ilidže, izjavio je Srni da je zadovoljan kako je ova partija organizovana na području ove lokalne zajednice.

On je dodao da je ova posjeta redovna aktivnost u okviru priprema za 19. maj, kada će biti održana izborna skupština i biranje predsjednika i rukovodstava stranke, napomenuvši da su juče bili u Bijeljini i Brčkom, a sutra će posjetiti Zvornik, Šekoviće i Vlasenicu.

Stevandić je rekao da je zadovoljan što stranka uživa povjerenje velikog broja stanovnika u Srpskoj.

On je naveo da su mnoge novoosonovane partije propale, a da je Ujedinjena Srpska jedina dokazala da može da napravi veliku organizaciju na cijeloj teritoriji Republike Srpske.

"Imamo odbornike u više od 35 opština u Srpskoj, četiri poslanika u Narodnoj skupštini Republike, jednog u Parlamentarnoj skupštini BiH, zatim potpredsjednika skupštine, ministra i stranka je već etablirana u Srpskoj", naveo je on.

On je dodao da se u stranci nadaju još boljim rezultatima, da su već šest mjeseci u procesu reorganizacije stranke i njenog jačanja.

Izbornoj skupštini je prisustvovao i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković, koji je u obraćanju rekao da je Ujedinjena Srpska politička organizacija koja svakog dana raste, ima veći broj članova i koja će u budućnosti sigurno biti jedan od ključnih faktora na političkom nebu Republike Srpske.