VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika07/06/2019

MOSKVA APSOLUTNO PODRŽAVA BEOGRAD O PITANjU KOSMETA

 

BEOGRAD, 7. JUNA /SRNA/ - Moskva apsolutno podržava Beograd po pitanju Kosova i Metohije i ta podrška će biti jasno izražena i na sjednici Savjeta bezbjednosti UN u ponedjeljak, 10. juna, prenio je u Sankt Peterburgu šef diplomatije Srbije Ivica Dačić stav ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova.

 

Dačić je nakon sastanka rekao novinarima da su on i Lavrov detaljno razmatrali situaciju na Kosovu i Metohiji uoči sjednice Savjeta bezbjednosti UN.

On je naveo da je Lavrova upoznao o planovima zvaničnog Beograda po pitanju Kosmeta, prenose beogradski mediji.

"Sastanak je bio veoma važan zato što se desio nakon najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji, posle incidenata, upada na sever i napada na Misiju UN i ruskog predstavnika Unmika, a uoči zasedanja Saveta bezbednosti na kome ću učestvovati u ponedeljak", rekao je Dačić.

On je dodao da je detaljno upoznao Lavrova o tome šta će Beograd raditi narednih mjeseci i o stavovima Srbije u vezi sa ovim najvažnijim pitanjem.

Dačić je upoznao Lavrova o tome da je Beograd spreman na kompromis, ali da albanska strana ne želi dogovor, da stalno ruši sve dogovore, ne želi da ispuni ono što je potpisala pre šest godina, da formira zajednicu srpskih opština, niti da ukine takse.

On je rekao da ga je Lavrov upoznao o ruskim stavovima.

"Konstatovali smo da postoji veoma dobra koordinacija rukovodstava naše dve zemlje, da Rusija apsolutno podržava Srbiju i da će ta podrška biti jasno izražena i na sednici Saveta bezbednosti UN u ponedeljak", naveo je Dačić.