VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija07/06/2019

ZA POSLOVNE IDEJE MARGINALIZOVANIH ŽENA FOND OD 40.000 KM

 

NOVI GRAD, 7. JUNA /SRNA/ - Javni poziv za učešće u Programu podrške marginalizovanim grupama žena, čiji fond u Novom Gradu iznosi 40.000 KM, biće otvoren do 26. juna, rekao je danas koordinator projekta u Novom Gradu Saša Mirić.

 

On je naveo da se projekat realizuje uz podršku Američke agencije za razvoj i saradnju /USAID/, te da Fond za projekte u Novom Gradu iznosi 40.000 KM a solidarno ga finansiraju USAID i opština Novi Grad, po 20.000 KM.

Mirić je na radionici na kojoj je predstavljen program i načini realizacije poslovne ideje, istakao da maksimalni iznos za jednu poslovnu ideju iznosi 10.000 KM.

"Do sada imamo 10 prijavljenih žena i nadamo se da ćemo u prvom krugu iskoristiti sva sredstva predviđena za našu opštinu. Prioritet imaju poslovne ideje koje se odnose na proizvodnju i pružanje intelektualnih usluga", rekao je Mirić.

Kako je on objasnio, korisnici sredstava imaće obavezu da registruju djelatnost.

Ada Hamidović koja ja danas predstavila program i način kako da se ideja pretoči u poslovni plan, rekla je da se Program podrške marginalizovanim grupama žena realizuje u devet lokalnih zajednica u BiH.

"Preduzetnički fond za žene iznosi ukupno 540.000 KM, a formiran je zajedničkim sredstvima lokalnih zajednica Berkovići, Foča, Istočna Ilidža, Lopare, Lukavac, Novi Grad, Prozor /Rama/, Žepče i Živinice i USAID-a", rekla je Hamidovićeva.

Prema njenim riječima, programom je predviđena podrška razvoju biznisa i mentorstvo tokom prve godine.