VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija07/06/2019

KRSTIĆ NA SVJETSKOM KONGRESU OVLAŠTENIH INTERNIH REVIZORA

 

ZVORNIK, 7. JUNA /SRNA/ - Jače intitucionalno vezivanje udruženja internih revizora i nadležnih ministarstava radi donošenja normativnih akata s ciljem povećanja obima kontrole i uticaja na sprovođenje zaključaka interne revizije u preduzećima, osnovna je poruka ovogodišnjeg Svjetskog kongresa ovlaštenih internih revizora "Dva A global".

 

Direktor Sektora za ekonomiku i finansije kompanije "Alumina" iz Zvornika Vladimir Krstić, koji je učestvovao na ovom kongresu koji je održan nedavno u Varšavi, rekao je da je ovogodišnji kongres u fokusu imao tri polja koja su bila posebno obrađena, te na osnovu kojih su doneseni zaključci i utvrđene smjernice.

Prema njegovim riječima, učesnici kongresa najviše pažnje posvetili su primjeni važećih standarda interne revizije donesenih na svjetskom nivou, odnosno normativnim aktima zemalja koje primjenjuju standarde interne revizije i imaju svoja udruženja ovlaštenih internih revizora u skladu sa standardima "Dva A global", saopšteno je danas iz Službe odnosa s javnošću kompanije "Alumina".

"Trendovi u svijetu su takvi da primjena standarda interne revizije dovodi do toga da se jasnije definišu testiranja u okviru proizvodnih procesa u proizvodnim sistemima, što bi trebalo da pojednostavi dolaženje do odgovornih nosioca procesa", rekao je Krstić.

On je dodao da će naredni svjetski kongres internih revizora biti održan u Los Anđelosu.