VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika07/06/2019

OSNOVAN OO DEMOSA, PREDSJEDNIK DRAGAN ŠIPOVAC

 

TRNOVO, 7. JUNA /SRNA/ - U Trnovu je danas osnovan Opštinski odbor /OO/ Demokratskog saveza /Demos/, čime je završeno formiranje odbora ove partije na području Sarajevsko-romanijske regije.

 

Za predsjednika OO Demosa Trnovo jednoglasno je izabran Dragan Šipovac, potpredsjednik Skupštine opštine Trnovo.

Šipovac je zahvalio za povjerenje i obećao da će sa kolegama raditi isključivo u interesu građana ove lokalne zajednice.

On je najavio da će u predstojećim izbornim ciklusima OO Demos Trnovo najbliže sarađivati sa lokalnim SNSD-om.

Osnivačkoj skupštini prisustvovao je i predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović, koji je izrazio zadovoljstvo što je Demos formirao regionalne odbore u osam od devet izbornih jedinica u Republici Srpskoj i najavio da će ovaj proces uskoro biti okončan u cijelosti.

"Naša stranka želi da svoj razvoj gradi na principima kompromisa i saradnje, a ne na konfliktima. Naš cilj jeste prosperitena i razvijena Srpska.
Demos je politička opcija u čijem su fokusu mladi i stručni ljudi, koji zajedno sa aktuelnim iskusnim rukovodstvom mogu, trebaju i moraju da kreiraju svoju budućnost, budućnost Republike Srpske", poručio je Čubrilović.

Čubrilović, koji je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, obećao je institucionalnu podršku republičkih institucija Trnovu, kao izrazito nerazvijenoj opštini.

Osnivačkoj skupštini OO Demosa prisustvovao je i načelnik opštine Dragomir Gagović sa saradnicima.

Učesnike osnivačke skupštine OO Demosa Trnovo pozdravio je i uspješan rad poželio i predsjednik Regionalnog odbora ove stranke za Sarajevsko-romanijsku regiju Aco Stanišić sa Pala.