VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika08/06/2019

SEUL ĆE ZADRŽATI UZDRŽAN STAV O PITANjU KOSOVA I METOHIJE

 

BEOGRAD, 8. JUNA /SRNA/ - Južnokorejski ministar inostranih poslova Gang Gjong-hva potvrdila je danas na sastanku sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem da će Južna Koreja zadržati uzdržan stav o pitanju Kosova i Metohije, pružajući punu podršku dijalogu Beograda i Prištine.

 

Gang Gjong-hva je upoznala srpsku stranu sa aktuelnom situacijom na Korejskom poluostrvu, uz zahvalnost na dosadašnjem postavljanju Srbije, koja je i putem zvaničnih saopštenja pružila podršku procesu mirnog rješavanja ovog pitanja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Gang Gjong-hva, koja boravi u radnoj posjeti Srbiji, posebno je izrazila zahvalnost naroda Južne Koreje zbog aktivnosti koje nadležni organi Srbije preduzimaju u potrazi za nastradalima u nesreći u Budimpešti 29. maja, te je zamolila za dalje kontinuirane napore srpske strane.

Dačić je informisao Gang Gjong-hva o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i prenio očekivanje da će Republika Koreja nastaviti da se postavlja umjereno i uzdržano, do postizanja obostrano prihvatljivog rješenja putem dijaloga između Beograda i Prištine.

Izražena je puna spremnost Srbije za nastavak pozitivnog trenda u razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima, posebno ekonomskim, uz interes za sve veće prisustvo korejskih kompanija u Srbiji.