VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Specijalni servisi 22/06/2019

NEKA OD PREDIZBORNIH OBEĆANjA ISPUNjENA, NEKA JOŠ NISU

 

PRIJEDOR, 22. JUNA /SRNA/ - Načelnik opštine Petrovac Milan Grbić izjavio je da je dio predizbornih obećanja ispunio, a ono što nije planira do kraja mandata.

 

"Obećao sam da ću završiti asfaltiranje svih lokalnih puteva, riješiti vodovod i kanalizaciju, mlade zaposliti da bi ostali ovdje, razvijati turizam i izgraditi društveni dom", rekao je Grbić Srni.

Govoreći o realizaciji ovih obećanja iz predizborne kampanje, Grbić je naveo da je do sada u ovoj opštini asfaltirano 12.276 metara puta, a da će kada svi budu završeni pod asfaltom biti 15 kilometara puteva.

"U posljednje tri godine asfaltiran je 4.701 metar puteva, u šta je uloženo 773.478 KM. Kada je riječ o kanalizaciji, prva faza je završena i sada treba priključiti korisnike, a za druge dvije faze smo kandidovali projekte. Što se tiče vodovoda, imamo bušotinu za jedan bunar i ostalo je da budu urađena izvorišta i ograde", naveo je Grbić.

Od 13 zaposlenih u opštini, troje je mladih kojima je to prvi posao.

"U turističkoj ponudi imamo planine Klekovača i Runolist i za avgust planiramo konferenciju na kojoj ćemo predstaviti tu ponudu. Za septembar planiramo i drugu konferenciju na kojoj ćemo predstaviti Lom, jednu od tri prašume koje imamo i mapirati najdeblje stablo u njoj. Planiramo zaštititi štraparijadu i podići tu manifestaciju na viši nivo", pojasnio je Grbić.

On je podsjetio da je po dolasku na dužnost načelnika ove opštine uredio nadstrešnicu za autobusko stajalište i obezbijedio agregat za kotlovnicu, prema ranijim planovima koji nisu bili realizovani, da je obnovljen krov zgrade opštine koji je prokišnjavao i da su nabavljeni jedan automobil za opštinu i jedan traktor sa prikolicom i kosačicom za komunalno preduzeće.

"Završili smo strategiju razvoja opštine. Više od 50.000 KM uložili smo u izradu dokumentacije za razne projekte, ogradili smo i uredili igralište za djecu i spomen-kuću poginulim borcima. Do kraja godine planiramo postavljanje cjevovoda i uređenje korita Građenice za šta je na tenderu odrabran izvođač radova čija je vrijednost 128.000 KM", dodao je Grbić.

Govoreći o tome šta je obećao prije izbora, a nije uradio, Grbić je naveo da je to izgradnja društvenog doma koja nije realizovana zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

"Nisu ni asfaltirani svi lokalni putevi, ali tome se nadamo i iz sredstava Vlade Srbije budući da na prva dva poziva nismo dobili novac za projekte koje smo kandidovali", kaže Grbić.

Godišnji budžet opštine Petrovac je oko 1,3 miliona KM. Prema popisu iz 2013. godine, opština je brojala 334 stanovnika.