VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika09/06/2019

SAVČIĆ: SRPSKA ŽELI MIR, ALI JE SPREMNA DA BRANI TEKOVINE PROTEKLOG RATA

 

ISTOČNO SARAJEVO, 9. JUNA /SRNA/ - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas da Republika Srpska želi mir, ali da je spremna da brani ono što je stvoreno u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

 

"Želimo da u miru živimo sa svojim komšijama. Mi poštujemo druge i očekujemo da i mi budemo poštovani. U suprotnom, spremni smo da branimo i odbranimo svaki pedalj srpske teritorije i slobodu srpskog naroda", rekao je Savčić novinarima u Istočnom Sarajevu.

On smatra da su opasne izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da treba nastaviti razvijati namjensku industriju, jačati bošnjačko ljudstvo i naoružanje, te uvesti predvojničku obuku.

Prema njegovim riječima, to su neodgovorne, neozbiljne i opasne izjave, pogotovo što dolaze od nekoga ko pretenduje da bude lider jednog naroda.

"Izetbegović nikada nije ratovao ni za svoj narod, ni za bilo koga drugog, a svakome ko je ratovao, nikada ne bi palo na pamet da šalje poruke koje se, eventualno, odnose na novi građanski sukob na teritoriji BiH", rekao je Savčić.