VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika09/06/2019

"INFORSRPSKA": AFERA U REŽIJI OBAVJEŠTAJNO-BEZBJEDNOSNE AGENCIJE BiH

 

SARAJEVO, 9. JUNA /SRNA/ - Slučaj "Potkivanje", koga mediji u Federaciji BiH slasno nazivaju aferom, a u kojoj se na tapetu našao predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH, Srbin u Sarajevu, Milan Tegeltija, za navodne koruptivne radnje i trgovanje istragama, osmišljena je u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji /OBA/ BiH, potvrdio je portalu "Infosrpska" izvor iz zapadnih dipomatskih krugova u Sarajevu.

 

"Zadatak da priču o navodnoj koruptivnosti Milana Tegeltije medijski prezentuje javnosti i javnost u BiH ubijedi u ovu obavještajnu prevaru dobio je glavni medijski manipulator Obavještajno-bezbjednosne agencije Avdo Avdić putem portala 'Žurnal info', neslužbenog glasila ove agencije", potvrdio je izvor "Infosrpske".

Diplomatski izvori ovog portala navode da je "Avdić na stalnoj direktnoj liniji sa direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem Osmicom, a u Banjaluci sa načelnikom Odjeljenja za suprostavljanje organizovanom kriminalu u centru OBA Banjaluka, Sandrom Kočićem.

"U potrazi za nekom jakom pričom i spinom koji bi u drugi plan stavio temu godine - da ovako nemoguća državna zajednica BiH ni osam mjeseci poslije izbora nema formiran Savjet ministara, za šta su u većem dijelu Evrope shvatili da odgovornost snosi SDA i bošnjački političari, što i te kako frustrira Bakira Izetbegovića - pojavio se slučaj 'Potkivanje' gdje bi trebalo diskreditovati Tegeltiju i time priču o neformiranju vlasti gurnuti pod tepih", ističe se u tekstu.

Portal "Infosrpska" navodi da je i krenula priča na sva zvona, sve sa igrokazom, konjem iz Banjaluke koji je došao pred OHR u Sarajevo, tražeći od visokog predstavnika da "odsječe glavu Tegeltiji", jer ne može državna zajednica BiH funkcionisati ako se to ne uradi.

"Da sa Tegeltijom ne možemo u Evropu a sa Inckom možemo, potvrdili su i momci iz banjalučkog konjevođačkog udruženja 'Restart' koji za svoje pošalice dobijaju 2.000 evra mjesečno od svojih stranih mentora, koji pripomažu i Avdu Avdića i mnoge druge, a sa idejama i Obavještajno-bezbjednosnu agenciju BiH", naglašava se u tekstu.

"Neka Tegeltija padne, onda će BiH da krene, a to što nemamo vlasti ne treba da marimo. Važno je da je Obavještajno-bezbjednosna agencija tu i da nam, zahvaljujući njoj, nikad nije dosadno", zaključuje se u tekstu.