VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija10/06/2019

REKONSTRUISANI OBJEKAT PRUŽA VISOKE STANDARDE POSLOVANjA

 

BANjALUKA, 10. JUNA /SRNA/ - U Doboju je danas otvoren rekonstruisani objekat preduzeća "Pošte Srpske", koji je bio devastiran u poplavama 2014. godine, a predračunom radova, prema projektnoj domumentaciji, sredstva za sanaciju i rekonstrukciju iznosila su 1.921.737 KM bez PDV-a.

 

Direktor ovog preduzeća Jasminka Krivokuća, pomoćnik ministra za poštanski saobraćaj i telekomunikacije Republike Srpske Dijana Obradović i gradonačelnik Boris Jerinić su simboličnim presijecanjem vrpce otvorili ovaj objekat koji će ovom preduzeću omogućiti visoke standarde poslovanja.

Pošta 74101 Doboj predstavlja značajnu investicionu aktivnost preduzeća "Pošte Srpske", koja je najvećim dijelom sanirana i rekonstruisana iz vlastitih sredstava, saopšteno je iz ovog preduzeća.

"Adaptacijom i rekonstrukcijom devastiranog prostora pošte, napravljen je jedan od najmodernijih objekata poštanskog sistema Republike Srpske. Ova pošta posjeduje najmoderniji namjenski građeni trezor opremljen mehaničkim sredstvima zaštite, alarmnim sistemom i video-nadzorom", navodi se u saopštenju.

Upravni odbor Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske je u maju 2017. godine preduzeću "Pošte Srpske" odobrio 300.000 KM za sanaciju objekta, navodi se u saopštenju.

U objektu je, osim Pošte 74101 Doboj i ostalih tehnoloških prostorija, smješteno sjedište radne jedinice za poštanski saobraćaj Doboj.

Procijenjena materijalna šteta koju je preduzeće "Pošte Srpske" pretrpjelo prilikom elementarnih nepogoda koje su zadesile Republiku Srpsku u maju 2014. godine iznosila je 3,8 miliona KM.

"Od tri poplavama devastirana objekta, `Pošte Srpske` u Doboju su vlastitim sredstvima, ulažući ogromne napore, u relativno kratkom vremenu, uspjele da saniraju i adaptiraju dva objekta Poštu 74103 Doboj i Poštu 74105 Doboj", navedeno je u saopštenju.