VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana11/06/2019

POČELA SJEDNICA

 

BANjALUKA, 11. JUNA /SRNA/ - U Banjaluci je danas počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će po hitnom postupku biti razmatrani Prijedlog zakona o podsticajima u privredi, čiji je cilj obezbjeđivanje uslova za sprovođenje sveobuhvatne reforme poslovnog okruženja, te stvaranja povoljnijih uslova za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru.

 

Prema usvojenom dnevnom redu, poslanici će danas, nakon skupštinske tačke Poslanička pitanja i odgovori – Aktuelni čas, razmatrati i informaciju o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine. Ovaj dio sjednice biće zatvoren za javnost, nakon čega će biti objavljeno saopštenje Narodne skupštine.

Pred posalnicima će biti i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske – po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o bankama Republike Srpske - po hitnom postupku, prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku, te Prijedlog zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske i Prijedlog zakona o socijalnom stanovanju.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da će parlament o apsolviranim tačkama izjasniti u četvrtak, 13. juna. /nastaviće se/boj/bon