VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana11/06/2019

O BEZBJEDNOSTI NA ZATVORENOM DIJELU SJEDNICE

 

BANjALUKA, 11. JUNA /SRNA/ - Dio današnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatrana informacija o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj u 2018. i prva četiri mjeseca ove godine biće zatvorena za javnost.

 

Ovo je glasanjem odlučila većina poslanika Narodne skupštine.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo rekao je ranije da je ova partija protiv zatvorenog dijela sjednice jer je MUP navedenu informaciju zvanično objavio.

Sa tim je saglasan i poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović koji tvrdi da je sjednica zatvorena za javnost upravo jer je bezbjednosna situacija u Srpskoj katastrofalna.

"Smatram da zbog svega ovoga resorni ministra Dragan Lukač treba da podnese ostavku", naveo je Vukanović.

U ovoj informaciji se navodi da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ sve poslove i zadatke realizovalo na profesionalan i korektan način, u interesu bezbjednosti građana i njihove imovine uprkos ogromnom pritisku i napadu određenih grupa i pojedinaca.

U ovom dokumentu se ističe da je stanje bezbjednosti u Srpskoj zadovoljavajuće.

"MUP kontinuirano sprovodi pojačane aktivnosti na praćenju ulaska i pronalasku ilegalnih migranata i njihovoj predaji nadležnim organima, te sprečavanju i otkrivanju krijumčarenja lica, kao i krivičnih djela koja čine migranti. Trenutno, bezbjednosna situacija na teritoriji Republike Srpske je pod kontrolom i zadovoljavajuća je", navodi se u informaciji.

Na osnovu statističkih pokazatelja, te preduzetih operativnih i preventivnih mjera i radnji stanje u oblasti kriminaliteta u Republici Srpskoj je zadovoljavajuće, kao i bezbjednosna situacija sa aspekta prijetnji izvođenja terorističkih napada.

Poređenjem pokazatelja bezbjednosti saobraćaja u 2018. godini sa pokazateljima u posljednjih deset godina, može se ocijeniti da je stanje bezbjednosti u saobraćaju povoljno, a opšta bezbjednost povratnika u Srpsku, kao i njihove imovine je na zadovoljavajućem nivou. /nastaviće se/boj/bon