VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura12/06/2019

EVROPSKO SREBRO ZA SKUD "DOKTOR MLADEN STOJANOVIĆ"

 

PRIJEDOR, 12. JUNA /SRNA/ - Folklorni ansambl Srpskog kulturno-umjetničkog društva /SKUD/ "Doktor Mladen Stojanović" iz Prijedora osvojio je srebrenu plaketu na Evropskoj smotri srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu u konkurenciji 56 učesnika sa 3.000 igrača iz 12 zemalja.

 

Iz ovog SKUD-a saopšteno je da je stručni žiri, sastavljen od eminentnih stručnjaka iz oblasti folklora, visoko ocijenio nastup ansambla i njegovo izvođenje igre iz Gornjeg Visoka "Povedi oro, Todoro`, koreografa Dajane Kostić, te odlučilo da srebrna plaketa bude dodijeljena Društvu iz Prijedora.

Predsjednik SKUD-a "Doktor Mladen Stojanović" Milena Marić Ciganović rekla je da je samo bod i po dijelio ovo društvo od zlatne plakete.

"Na sceni se osjetila velika energija i radost našeg, jednog od najmlađih, sastava na Smotri. Iz publike se čulo da ne glumimo, već igramo punog srca", rekla je Ciganovićeva.

Umjetnički rukovodilac Ansambla Mladen Radić rekao je da su se igrači dugo pripremali za ove važne nastupe.

"U tom periodu bila nam je značajna svaka sugestija, svaki detalj i stručni savjet. Bilo je i naporno i teško, ali uspjeli smo da održimo pozitivnu atmosferu, bez nervoze i uz blago izraženu tremu, koja je dobra stvar u tim trenucima", dodao je Radić.

Sekretar SKUD-a Nebojša Aleksić najavio je da slijede gostovanje u Sloveniji, završni koncert, učešće u Festivalu "Kozarski etno" u Piskavici, zajedničko veče folklora sa gostima iz Beograda, koncert Ženskog hora "A vista" i učešće na festivalu u Grčkoj.

Evropska smotra srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu održana je 8. i 9. juna u beogradskom Centru "Sava".