VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana12/06/2019

PAUZA NA ZAHTJEV KLUBA POSLANIKA SDS-a

 

BANjALUKA, 12. JUNA /SRNA/ - U Narodnoj skupštini Republike Srpske data je polučasovna pauza na zahtjev Kluba poslanika SDS-a.

 

Šed Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić je tražio jednočasovnu pauzu i održavanje sjednice ad hok Kolegijuma kako bi se šefovi klubova poslanika u Narodnoj skupštine dogovorili o daljem radu parlamenta.

"Ne možemo više ovako raditi jer poslanicima opozicije ne dopuštate da iznesu mišljenje. Tretirajte nas jednako i dajte da vidimo kako da riješimo ovaj problem. Ako poslanik ovdje ne može reći istinu, ne znam gdje to može", rekao je Stanić, obraćajući se rukovodstvu Narodne skupštine.

U Narodnoj skupštini u toku je poslanička rasprava o Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, po hitnom postupku, prema kojem se službeniku Sudske policije i policajcu u kazneno-popravnim ustanovama sa srednjom i višom stručnom spremom utvrđuje pravo na dodatnu naknadu u iznosu od 10 odsto prosječne plate u Ministarstvu unutrašnjih poslova ostvarene u proteklom mjesecu, jednako kao i za policijske službenike zaposlene u MUP-u Srpske.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je tokom poslaničke rasprave o ovom aktu rekao da i drugim ljudima u pravosuđu, koji rade važne poslove, treba povećati plate jer to nije rađeno i po 10 godina, a troškovi života su se drastično povećali.

On je ocijenio da je u vezi sa ovim aktom dobro što se plate ne povećavaju sudijama i tužiocima.

I poslanik SDS-a Nebojša Vukanović je podržao ovo povećanje plata, uz napomenu da sudije i tužioci, koji imaju slabe rezultate, treba da budu novčano kažnjeni, a oni sa dobrim rezultatima nagrađeni. /nastaviće se/boj/bon