VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana12/06/2019

RAZMOTREN PRIJEDLOG ZAKONA O POVEĆANjU PLATA ZAPOSLENIH U PRAVOSUĐU

 

BANjALUKA, 12. JUNA /SRNA/ - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, po hitnom postupku.

 

Ovim zakonom se službeniku Sudske policije i policajcu u kazneno-popravnim ustanovama sa srednjom i višom stručnom spremom utvrđuje pravo na dodatnu naknadu u iznosu od 10 odsto prosječne plate u Ministarstvu unutrašnjih poslova ostvarene u proteklom mjesecu, jednako kao i za policijske službenike zaposlene u MUP-u Srpske.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović je u završnoj riječi u Narodnoj skupštini o ovom prijedlogu zakona zahvalio poslanicima opozicije i vlasti jer podržavaju donošenje tog akta.

On je rekao da je resorno ministarstvo u stalnim kontaktima sa Sindikatom pravosuđa Srpske, izrazivši nadu da će se u budućem vremenu steći uslovi za povećanje plata drugih radnika u pravosuđu sa srednjom stručnom spremom, a koje godinama nisu povećavane.

Kasipović je rekao da treba da se radi na donošenju novog zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu jer bi se tako mogao poboljšati zakonodavni okvir u Srpskoj. /nastaviće se/boj/bon