VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/06/2019

MILUNOVIĆ: SNIMITI FILMOVE O BITKAMA VAŽNIM ZA OPSTANAK SRBA

 

LAKTAŠI, 12. JUNA /SRNA/ - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović smatra da bi snimanje dokumentarno-igranog filma o operaciji "Koridor" bilo veoma značajno i izražava nadu da će biti izdvojena sredstva za snimanje filmova i o drugim važnim bitkama u minulom ratu od kojih je zavisio opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

 

"Na taj način bio bi zabilježen naš odbrambeno-otadžbinski rat. `Koridor` je bila jedna od najvećih bitaka u ovom ratu i značila je život za oko 800.000 stanovnika sa ove strane koridora", rekao je Milunović novinarima u Slatini kod Laktaša.

On kaže da je važno zabilježiti i mitrovdanske ofanzive, koje su od velikog značaja za cijelu Hercegovinu, te naglašava da je, zahvaljujući herojskoj borbi, prije svega boraca Nevesinjske brigade, taj dio Hercegovine sačuvan.

"Vrlo je važna i borba Srba u Podrinju i Birču gdje je stanovništvo odbranjeno od hordi Nasera Orića, za koje se zna kakve su zločine počinili prije nego što su uspostavljene linije. Značajna je i odbrana zapadnokrajiških opština, kao i Sarajevsko-romanijske regije", rekao je Milunović.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin dogovorili su se danas na sastanku sa predstavnicima jedinica nekadašnje Vojske Jugoslavije koji su učestvovali u bitkama na Košarama, da će vlade Republike Srpske i Srbije zajednički finansirati snimanje dokumentarno-igranog filma o operaciji "Koridor", po ugledu na film "Ratne priče sa Košara".