VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo13/06/2019

PRIJEM ZA POBJEDNIKE REPUBLIČKIH TAKMIČENjA

 

BANjALUKA, 13. JUNA /SRNA/ - U Banjaluci će danas biti organizovan prijem za osnovce i srednjoškolce koji su ostvarili najbolje rezultate na brojnim takmičenjima i nastavnike zaslužne za njihov uspjeh, a domaćini će biti ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

 

Prijemu će prisustvovati premijer Srpske Radovan Višković.

Ovi učenici su učestvovali na takmičenjima koje organizuje Pedagoški zavod Republike Srpske, republičkim takmičenjima muzičkih škola i sportskim takmičenjima, a u tekućoj školskoj godini ukupno je 564 pobjednika.

"Od toga su 73 osnovca osvojila prva mjesta na republičkom takmičenju iz matematike, informatike, fizike, hemije, srpskog jezika, engleskog, njemačkog, francuskog i ruskog jezika, vjeronauke, takmičenja u saobraćaju, školskih horova, te konkursa za najbolji likovni i literarni rad posvećen Danu Republike, te za likovni i literarni rad o stradanju i sjećanju na žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Prva mjesta na republičkom takmičenju iz matematike, računara i programiranja, kompjuterskog konstruisanja, osnova elektrotehnike sa elektronikom, fizike, mehanike, knjigovodstva, monetarne ekonomije i bankarstva osvojilo je 35 učenika srednjih škola.

Među njima su i pobjednici takmičenja iz srpskog jezika, engleskog, francuskog i ruskog jezika, istorije, te konkursa za najbolji likovni i literarni rad posvećen Danu Republike Srpske, kao i za likovni i literarni rad o stradanju i sjećanju na žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac.

Veliki broj pobjednika je iz muzičkih škola, njih 211, na takmičenjima na republičkom nivou u različitim kategorijama - violina, gitara, harmonika, violončelo, tambura, klavir.

Sportska takmičenja organizovalo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta, pa će prijemu prisustvovati i 245 pobjednika u atletici, sportskoj gimnastici, malom fudbalu, košarci, odbojci i rukometu.

Priznanja će pobjednicima biti uručivana od 11.30 do 12.00 časova ispred konferencijske sale u Administrativnom centru Vlade Srpske.

U 12.00 časova predviđen je svečani program u konferencijskoj sali, a u 12.30 časova zajedničko fotografisanje ispred zgrade Vlade.

Kamermanima i foto-reporterima biće omogućeno snimanje kadrova svih aktivnosti, a izjave za novinare predviđene su po završetku prijema.