VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/06/2019

VUČIĆ ČESTITAO PUTINU NACIONALNI PRAZNIK

 

BEOGRAD, 12. JUNA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu povodom nacionalnog praznika Dana Rusije i poručio da je taj praznik svetkovina slobodarstva i nezavisnosti uz koje je ruski narod očuvao svoju državnost i utemeljio današnju Rusiju.

 

U čestitki, koje je pročitao na prijemu povodom Dana Rusije u Ambasadri Ruske Federacije u Beogradu, Vučić je istakao želju za napredak prijateljske Rusije i blagostanje bratskog ruskog naroda.

"Dan Rusije je više od praznika. To je svetkovina svakog ponosnog ruskog građanina, kao i svakog prijatelja Vaše zemlje, koji poštuje neprolazne vrednosti slobodarstva i nezavisnosti", istakao je Vučić.

On je u čestitki ocijenio da je tiam idealima ruski narod kroz istoriju, očuvao svoju državnost, tradiciju i kulturu i utemeljio današnju Rusiju koja "uz promišljeno, požrtvovano i energično liderstvo, ide čvrsto utemeljenim putem uspeha".

"Iskreno me raduju dostignuća Rusije i ruskog naroda na unutrašnjem i međunarodnom planu i kao predsednik Srbije ponosim se bliskošću naše dve zemlje", poručio je Vučić Putinu.

On je istakao da su strateški partnerski odnosi Srbije i Rusije zasnovani na istorijskom prijateljstvu, kao i na međusobnom razumijevanju i poštovanju, potvrđeni nedavnom posjetom Putina Srbiji.

"Ona je bila od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje i ostavila je trag u našoj zajedničkoj istoriji, ali i u dušama srpskog naroda, slobodan sam da kažem. Uveren sam da ćemo budućnost srpsko-ruskih odnosa graditi na tom temelju, kroz ostvarivanje konkretnih zajedničkih projekata", poručio je Vučić u čestitki ruskom predsjedniku.