VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika16/06/2019

ALEKSOV: VAŽNO ŠTO SMO DODIKA UPOZNALI O POLOŽAJU SRBA

 

BUDIMPEŠTA, 16. JUNA /SRNA/ - Zastupnik srpske manjine u mađarskom parlamentu LJubomir Aleksov izjavio je da važno što su predstavnici srpske zajednice u Mađarskoj imali priliku da o svom položaju upoznaju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je autoritet i čija se riječ čuje dalje o njihove.

 

"Tako visoki predstavnici srpskog naroda, kao što je predsjedavajući Predsjedništva BiH, svako je autoritet čija se riječ čuje dalje od naše", rekao je Aleksov za RTRS nakon sastanka sa Dodikom u Budimpešti.

On kaže da mu je drago što je Dodik prihvatio poziv srpske zajednice u Mađarskoj da u Budimpešti prisustvuje akademiji i koncertu povodom 25 godina rada KUD-a "Taban".

"Drago nam je što ćemo imati priliku tokom njegove posjete Mađarskoj da mu pokažemo i pohvalimo se svime onim što imamo i da razgovaramo o položaju Srba u Mađarskoj. Iako znamo da mi Srbi na teritoriji Mađarske imamo možda jedan od najboljih, najsređenijih statusa u regionu, svakako se ima još šta činiti", rekao je Aleksov.