VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/06/2019

PRIJEM I VEČERA ZA DJECU I NASTAVNIKE SA KOSOVA I METOHIJE

 

DERVENTA, 19. JUNA /SRNA/ - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić organizovao je prijem, a zatim i večeru za 48 djece i njihovih nastavnika sa Kosmeta koji borave u ovoj lokalnoj zajednici u okviru projekta "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske".

 

"Već treću godinu djeca sa Kosmeta dolaze u posjetu Derventi. Organizovali smo sadržaje da se osjećaju lijepo i komotno", rekao je Simić.

On je zahvalio osnovnim školama "Nikola Tesla" i "19. april", kao i Kolu srpskih sestara "Carica Milica", koji su organizovali smještaj za djecu i nastavnike iz Kosova i Metohije.

Zamjenik direktora Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Šilova sa Kosova i Metohije Miloje Vesić rekao da se gostoprimstvo u Republici Srpskoj osjeti čim se pređe granica, te zahvalio svima na prijemu.

"Prvi put sam u Republici Srpskoj i Derventi. Slušao sam o vašem gostoprimstvu od drugih koji su bili, ali ono se oseti kada se dođe", rekao je Vesić.

Učenica Anđelija Janković rekla je da joj se najviše sviđa Saborni i spomen-hram Uspenja Presvete Bogorodice, te navela da će rado doći ponovo u Derventu.