VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo20/06/2019

AUTO-SIMULATOR DANAS U BIJELJINI

 

BANjALUKA, 20. JUNA /SRNA/ - Auto-simulator kompanije "M:tel" o opasnostima upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje postavljen je u Bijeljini, gdje će građani danas moći obaviti test vožnju, saopšteno je iz ove kompanije.

 

Nakon Banjaluke i Doboja, instalacija je postavljena juče i na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, a stanovnici Bijeljine imaće priliku da test vožnju obave od 17.00 do 20.00 časova.

"Već prvog dana postavke u Bijeljini, interesovanje građana je bilo veliko, što potvrđuje da je podizanje svijesti vozača, ali i drugih učesnika u saobraćaju pravi način prevencije i smanjena saobraćajnih nezgoda uzrokovanih korištenjem mobilnog telefona", navode iz "M:tel".

Iz kompanije podsjećaju da je jedan od ciljeva društveno odgovorne kampanje "Jedan poziv mijenja sve - ne koristi telefon dok voziš" dodatna edukacija korisnika, koji su ujedno i vozači, o važnosti što većeg stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

"Građani prepoznaju našu namjeru, te nakon simulirane nezgode koju dožive u našem auto-simulatoru i drugim vozačima prepričavaju kakve su zapravo opasnosti upotrebe mobilnog telefona, što na kraju i jeste cilj naše kampanje. U Banjaluci i Doboju, auto-simulator je testiralo nekoliko stotina građana, a sigurni smo da će interesovanje biti podjednako i u ostalim gradovima", poručili su iz ove kompanije.

Nakon Bijeljine, auto-simulator će tokom jula biti postavljen u Prijedoru i Trebinju, a kompanija "M:tel" će u narednom periodu realizovati i brojne druge edukativne aktivnosti.

Kampanja, čiji je cilj skretanje pažnje javnosti na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju, ali i poštovanja zakonskih propisa, realizuje se već petu godinu zaredom uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto saveza Republike Srpske.