VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija24/06/2019

SUTRA POČINjE SAJAM, JEDAN OD IZLAGAČA "TEHNIČKI REMONT BRATUNAC"

 

BEOGRAD, 24. JUNA /SRNA/ - U Beogradu će od sutra do petka, 28. juna, biti održan Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner" na kojem će nastupiti 128 izlagača, među kojima i izlagači iz Republike Srpske i BiH.

 

Jedan od izlagača na Sajmu biće i preduzeće "Tehnički remont Bratunac", koje će predstaviti dva serijska modela oklopnog vozila "Despot".

Generalni direktor preduzeća "Tehnički remont Bratunac" Slavenko Ristić rekao je ranije da su određenim promjenama vozilo približili međunarodnim standardima.

"Farovi vozila su postavljeni niže u odnosu na prototip, prednji dio 'Despota' je sužen, dodali smo prozore na zadnje rampe i otvore za evakuaciju", istakao je Ristić i dodao da vozilo ima tri nivoa zaštite i po svojim performansama može parirati onim proizvedenim širom svijeta.

Ristić je istakao da će na sajmu u Beogradu, koji se održava svake druge godine, predstaviti i svoju liniju municije, koja je najunosniji segment poslovanja tog preduzeća, a posjetioci će imati priliku da vide i mašine za humanitarno deminiranje.

On je najavio da će na sajmu biti predstavljen i pištolj "RS 9".

Na sajmu "Partner", koji je najznačajna manifestacija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi, nastupiće 96 izlagača iz Srbije i 32 iz inostranstva, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Njemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, BiH - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Bjelorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator JP "Jugoimport SDPR", a izvršni organizator Beogradski sajam.

"Sajamska manifestacija ove godine biće u znaku povećanog broja izlagača, višeg tehnološkog nivoa i broja predstavljenih eksponata i porasta broja poslovnih i stručnih aktivnosti učesnika. Sajam će obeležiti značajno intenziviranja naučne, tehničke i trgovinske saradnje, posebno Srbije sa svetom", navedeno je u saopštenju.

"Partner 2019" je nova prilika da Ministarstvo odbrane i domaća odbrambena industrija predstave naučne, istraživačke, opitne, remontne i obrazovne kapacitete svojih institucija i njihov konačni rezultat.

Srbija će predstaviti najsavremenije proizvode naoružanja i vojne opreme direktnim korisnicima, zvaničnim inostranim delegacijama koje po pozivu posjećuju ovu manifestaciju, medijima i publici.

Sajam karakteriše i tradicionalno bogat prateći program sa prezentacijama domaćih i stranih firmi, stručnim programima i predavanjima.

Nastup "Jugoimporta SDPR", suorganizatora Sajma koji daje najveći doprinos proizvodnji, integraciji, predstavljanju i plasmanu proizvoda srpske odbrambene industrije, a na ovogodišnjem "Partneru" biće posvećen, ne samo tekućim poslovnim aktivnostima, već i obilježavanju značajnog jubileja, 70 godina poslovanja ove kompanije.

Tim povodom drugog dana sajma za visoke zvanice biće organizovano bojevo gađanje na poligonu u Nikincima, sa velikim brojem novog naoružanja koje razvija "Jugoimport", ali i drugih sistema kojima se oprema Vojska Srbije.