VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo24/06/2019

DANAS CENTRALNA MANIFESTACIJA "KONFERENCIJE BEBA"

 

BANjALUKA, 24. JUNA /SRNA/ - U Banjaluci će danas biti održana centralna manifestacija "Konferencije beba", čiji je cilj da se ukaže na značaj rađanja i da se promoviše porodica kao najveća vrijednost zajednice.

 

Centralna manifestacija biće održana u Parku Petar Kočić sa početkom u 18.00 časova, uz bogat program za djecu i sve učesnike.

Pripremljeni su zanimljivi sadržaji, poput puzijade za bebe, rolerijade i biciklijade za malo starije mališane, a takmičiće se i roditelji.

Uz muziku, igrice, takmičenja i animatore biće izabrana najmlađa i najstarija beba, kao i beba sa najviše braće i sestara, najavljeno je iz Gradske uprave.

Za sve pobjednike takmičenja sponzori su obezbijedili nagrade.

Zbog održavanja "Konferencije beba", od 16.30 do 20.30 časova biće obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save /Narodno pozorište Republike Srpske/ do Bulevara cara Dušana /zgrada Ekvator/, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika manifestacija u Banjaluci biće pomjerena za drugi dan.

Ovogodišnja "Konferencija beba" biće održana u 39 lokalnih zajednica u Srpskoj, što je značajan iskorak u odnosu na 2006. godinu, kada su samo tri lokalne zajednice pristupile organizaciji ove manifestacije.

Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske uputilo je inicijativu svim lokalnim zajednicama da planiraju i organizuju ove manifestacije jer je to dobra prilika da bude ukazano na značaj porodice i porodičnih vrijednosti.

Novina u ovogodišnjim manifestacijama je organizovanje takmičenja očeva u presvlačenju beba.