VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika24/06/2019

PODRŠKA BEOGRADU I U MEĐUNARODNIM ORGANIZACIJAMA

 

BEOGRAD, 24. JUNA /SRNA/ - Azerbejdžan podržava teritorijalni integritet Srbije, a Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Azerbejdžana nastaviće da pruža podršku Beogradu u međunarodnim organizacijama, izjavio je danas u Bakuu zamjenik ministra unutrašnjih poslova Azerbejdžana Oruj Zalov.

 

On je tokom sastanka sa državnim sekretarom MUP-a Srbije Biljanom Popović Ivković naglasio strateške odnose dva ministarstva i dvije države.

"Naša dva ministarstva i države su strateški partneri, takav je odnos i naših ministara unutrašnjih poslova, ali i predsjednika naše dvije zemlje i sa takvom saradnjom ćemo nastaviti i u budućnosti", rekao je Zalov.

Ivkovićeva je upoznala sagovornika o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahtjeva samoproglašenog Kosova za prijem u Interpol, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Prijem takozvanog Kosova u Interpol predstavljao bi ozbiljan presedan koji bi doveo do politizacije ove međunarodne organizacije i otvorio probleme i za sve druge zemlje koje se suočavaju sa separatističkim težnjama na svojim teritorijama", istakla je ona.

Ivkovićeva je zahvalila Azerbejdžanu na podršci Srbiji na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju u očuvanju poštovanja međunarodnog prava, ali i sprečavanju politizacije ove profesionalne policijske organizacije.