VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija08/07/2019

STEČAJNI UPRAVNICI DA DOSTAVE POTREBNE PODATKE

 

BANjALUKA, 8. JULA /SRNA/ - Ministarstvo pravde Republike Srpske pozvalo je danas 151 stečajnog upravnika u Srpskoj da do 23. jula dostave podatke koji su potrebni za vođenje evidencije stečajnih upravnika, rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

 

Portparol Ministarstva pravde Republike Srpske Sanja Džombić istakla je da stečajni upravnici treba da dostave raspoloživu dokumentaciju, ime i prezime, adresu prebivališta, kontakt telefon i elektronsku adresu.

"Osim navedenih podataka, potrebno je dostaviti i saglasnost da resorno ministarstvo tražene podatke može proslijediti okružnim privrednim sudovima u Republici Srpskoj radi kontakta sudova sa stečajnim upravnicima kao licima koja su ovlaštena za zastupanje poslovnih subjekata u stečaju, te upisa u jedinstveni informacioni sistem Republike Srpske", rekla je Džombićeva.

Zakonom o stečaju propisano je da ministar pravde, za područje nadležnosti svakog suda, utvrđuje listu stečajnih upravnika koja će biti objavljena u "Službenom glasniku Republike Srpske" i internet stranici Ministarstva pravde.