VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo09/07/2019

BANjSKA REHABILITACIJA ZA 13 RVI I ČLANOVA PORODICA POGINULIH

 

MODRIČA, 9. JULA /SRNA/ - Iz Modriče je jutros u Banju "Dvorovi" kod Bijeljine na desetodnevnu rehabilitaciju otišlo 13 ratnih vojnih invalida /RVI/ i članova porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

 

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove opštine Modriča Bosa Novaković rekla je da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske, koje realizuje projekat besplatne banjske rehabilitacije, odobrilo rehabilitaciju za šest članova porodica poginulih boraca i sedam RVI.

"Na konkurs se ove godine javilo 27 lica, od kojih je 13 ispunilo uslove. Za ostalih 14 lica opština će obezbijediti po 200 KM ukoliko se odluče na banjsku rehabilitaciju o svom trošku", navela je Novakovićeva.

Ona je istakla da troškove prevoza do banje i povratak, kao i ranijih godina, finansira opština Modriča.

Iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove opštine Modriča navedeno je da je od 2006. godine banjsku rehabilitaciju koristilo 177 članova porodica poginulih boraca i RVI od prve do desete kategorije invalidnosti.

Ratni vojni invalid iz Zavidovića Nedo Nikolić, koji je ranjen 1992. i 1995. godine na Ozrenu, nada se da će se nakon desetodnevnog boravka u Banji "Dvorovi" osjećati bolje.

On je dodao da je besplatnu banjsku rehabilitaciju koristio 2013. godine.

Majka poginulog borca iz Babešnice kod Modriče Jagoda Todić očekuje da će tretmani u banji ublažiti bolove koje ima zbog reume.