VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/07/2019

SA ULICA SARAJEVA SKLONjENA 132 MIGRANATA

 

SARAJEVO, 11. JULA /SRNA/ - U opsežnoj akaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo pronađena su 132 migranta, od kojih je najveći broj prebačen u prihvatne centre Ušivak kod Hadžića i Delijaš kod Trnova, a tri lica, koja predstavljaju bezbjednosnu prijetinju, u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

 

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija potvrdila je Srni da je akcija, koja je okončana kasno sinoć, izvdena u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH, s ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja migranata koji u velikom broju dolaze u Sarajevo.

"Na području Željezničke i Autobuske stanice pronađeno je 110 lica, a 22 su pronađena na ilidžanskom terminalu. Tri lica su, zbog problema koje su ranije pravila u prihvatnim centrima, stavljena pod nadzor i prebačena u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, jer predstavljaju bezbjednosnu prijetnju", rekla je Kuldija.

Kuldija je ukazala da migranti borave na otvorenom, u improvizovanim smještajnim kapacitetima koji nisu predviđeni za tu namjenu, što može uticati na bezbjednosnu situaciju na području Kantona.

Ona je najavila da će slične policijske akcije biti organizovane i u narednom periodu.