VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/07/2019

NA PALAMA CENTRALNA PROSLAVA KRSNE SLAVE I 29 GODINA SDS-a

 

BANjALUKA, 12. JULA /SRNA/ - Centralna proslava krsne slave SDS-a - Svetih apostola Petra i Pavla i 29 godina od osnivanja ove stranke biće održana danas na Palama.

 

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama u 9.00 časova biće služena Sveta liturgija, a u 10.00 časova biće obavljeno lomljenje slavskog kolača povodom krsne slave SDS-a.

Polaganje vijenaca kod Spomenika palim borcima Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu na Palama planirano je za 11.00 časova, dok će se predsjednik SDS-a Mirko Šarović obratiti novinarima u 11.20 časova, saopšteno je iz SDS-a.

Slavski ručak predviđen je za 13.00 časova u svadbenom salonu "Maksi".

Snimanje kadrova omogućeno je od 9.45 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama, tokom ceremonije lomljenja slavskog kolača, kao i od 11.00 tokom ceremonije polaganja vijenaca na Spomenik.

SDS osnovan je na Petrovdan 12. jula 1990. godine, kao posljednja formirana nacionalna stranka na prostoru tadašnje federalne jedinice BiH i reakcija na prijeteće procese nastale u predvečerje raspada bivše Jugoslavije.