VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/07/2019

DODIK SUTRA PRISUSTVUJE POMENU SRPSKIM DJEČACIMA PETRU I PAVLU

 

ISTOČNO SARAJEVO, 11. JULA /SRNA/ - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće sutra, na veliki pravoslavni praznik Petrovdan osveštanju obnovljene crkve Svetih apostola Petra i Pavla u selu Borci, opština Konjic i pomenu srpskim dječacima Petru i Pavlu Goluboviću, koji su, zajedno sa roditeljima, ubijeni 1992. godine u Konjicu.

 

Dodik će prisustvovati u Borcima sutra od 11.00 časova, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Paroh konjički protojerej-stavrofor Milan Bužanin izjavio je Srni da je u 10.00 časova predviđeno osveštanje hrama, a potom Sveta arhijerejska liturgija i lomljenje slavskog kolača povodom slave hrama Petrovdana.

Hram će osveštati i Svetu arhijerejsku liturgiju služiti Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Nakon liturgije, u 11.30 časova biće služen parastos članovima porodice Golubović.

Predviđeno je da se vjernicima obrati vladika Dimitrije i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je ktitor ove pravoslavne svetinje.