VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo15/07/2019

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IBRE ĆUFUROVIĆA ZA TERORIZAM

 

SARAJEVO, 15. JULA /SRNA/ - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ibre Ćufurovića /24/ iz Velike Kladuše koja ga tereti za organizovanje terorističke grupe, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

 

Ćufurović je optužen da je 21. aprila 2014. iz BiH otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritoriju Sirije, gdje se pridružio strukturama terorističke organizacije "Islamska država" i na tom području boravio do 20. aprila ove godine.

On je zajedno sa drugim licima iz BiH, koja su boravila u Siriji sa istom namjerom, koristeći ime Abu Kasim Albosni, učestvovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se u jedinici "Bejt komandos", koja je kasnije promijenila ime u "El Aksa".

Optužnica ga tereti da je postao pripadnik terorističke grupe i pružao pomoć terorističkoj grupi, čime je počinio krivično djelo organizovanje terorističke grupe.

Ibro Ćufurović je 20. aprila deportovan iz Sirije u BiH, nakon čega mu je Sud BiH, zbog opasnosti od bjekstva, odredio pritvor u kojem je i danas.