VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika15/07/2019

UHAPŠEN ALEN HRVATOVIĆ ZBOG ŠVERCA ORUŽJA

 

ISTOČNO SARAJEVO, 15. JULA /SRNA/ - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ uhapsili su na području Istočnog Sarajeva Alena Hrvatovića osumnjičenog za međunarodnu trgovinu oružjem, nezvanično saznaje Srna.

 

On je uhapšen juče na osnovu međunarodne akcije koja se odnosi na suzbijanje trgovine oružjem na područje Belgije i Holandije.

Ovaj četrdesetogodišnji Tuzlak, od ranije poznat pravosudnim institucijama BiH, nije imao prebivalište u Istočnom Sarajevu gdje je samo uhapšen, naveo je Srnin izvor.

Iz Sipe je danas saopšteno da je na području Istočnog Sarajeva slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo organizovani kriminal.

Ovo lice se dovodi u vezu sa krivičnim djelima neovlašteni promet droge i neovlašteni promet oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojne upotrebe, navedeno je u saopštenju.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, uhapšeno lice će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH, biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.