VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija16/07/2019

ZA REKONSTRUKCIJU LOKALNIH PUTEVA IZDVOJEN MILION KM

 

ČAJNIČE, 16. JULA /SRNA/ - Načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić rekao je Srni da je za tri godine u rekonstrukciju lokalnih puteva izdvojeno oko milion KM i da se nada da će hotel, koji je kupila opština, ubrzo biti rekonstruisan u šta je uloženo 400.000 KM.

 

Karadžić je rekao da ovo mjesto ranije nije imalo gdje da smjesti goste iako je prepoznatljivo po čudotvornoj ikoni Čajničkoj Krasnici, velikoj svetinji u pravoslavnom narodu, zbog čega dolazi veliki broj turista i vjernika.

On je istakao da su u planu i rekonstrukcije vodovoda, te odvoda i kanalizacije površinskih voda, kao i otvaranje novog groblja.

"U predizbornoj kampanji obećali smo rekonstrukciju puteva, smještaj turista i izgradnju balon sale i to smo i uradili", naglasio je Karadžić.

On je istakao da je opština napravila balon salu, za koju je iz kreditnog zaduženja obezbijeđeno 350.000 KM, a opština je dodala još oko 70.000 KM.

Karadžić je podsjetio da je Vlada Srbije donirala 100.000 KM za nabavku novog sanitetskog vozila.

"Osposobili smo i jedno malo skijalište zajedno sa Udruženjem Čajničana koje je već dvije godine u funkciji, a blizu njega napravili smo i Planinarski dom koji će ove godine biti u funkciji", dodao je Karadžić.

Govoreći o realizovanim obećanjima iz predizborne kampanje prije tri godine, Karadžić je rekao da je izvršena rekonstrukcija gradskog bazena za šta je opština iz svog budžeta izdvojila oko 40.000 KM.

"Izvršićemo i rekonstrukciju dijela naše pijace, biće opremljena određenom opremom i uređajima, hladnjačama i rashladnim klimama gdje će proizvođači moći da čuvaju svoje proizvode, a i sam grad će biti bolje snabdjeven zdravom hranom i domaćim proizvodima", rekao je Karadžić.

Karadžić je istakao da je u saradnji sa Vladom Švajcarske nabavljena hladnjača za skladištenje voća.

"Opština je finansirala izgradnju hladnjače sa oko 30 odsto, a njen kapacitet je oko 70 tona", dodao je Karadžić.