VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija15/07/2019

SASTANAK O IZGRADNjI METROA U BEOGRADU

 

BEOGRAD, 15. JULA /SRNA/ - Zvaničnici Srbije razgovarali su danas sa predstavnicima francuskih kompanija "Ežis" i "Alstom" o izgradnji metroa u Beogradu.

 

Konstatovano je da je riječ o velikom projektu, te da će saradnja sa francuskim kompanijama koje imaju iskustva u tom poslu biti od izuzetnog značaja, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srbije.

Na sastanku, koji je organizovan u okviru posjete Beogradu francuskog predsjednika Emanuela Makrona, učestvovali su ministar finansija Srbije Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Mali je rekao da Beograd nikada nije bio bliži realizaciji višedecenijskog sna i da će konačno dobiti metro.

"Zahvaljujući našim francuskim prijateljima sa kojima imamo odličnu saradnju, imaćemo prestonicu koja će biti rame uz rame sa svetskim metropolama", kaže Mali.

Kompanija "Ežis" priprema studiju opravdanosti, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o načinu sprovođenja projekta, a istaknuto je da je važno da se proces ubrza, da bi gradnja počela krajem sljedeće godine.

Sagovornici su najavili i da će se nastaviti razgovori sa kineskom kompanijom "Pauer Čajna", sa kojom je ranije potpisan Memorandum o saradnji, u vezi sa realizacijom projekta "Beogradski metro".