VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika15/07/2019

POČEO SASTANAK U PALATI SRBIJA

 

BEOGRAD, 15. JULA /SRNA/ - U Palati Srbija u Beogradu počeo je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Francuske Emanuela Makrona.

 

Predsjednici će potom prisustvovati razmjeni potpisanih bilateralnih sporazuma između dvije zemlje, nakon čega će se obratiti novinarima.

Najavljeno je potpisivanje više od 20 sporazuma i ugovora o saradnji u raznim oblastima, uključujući i ekonomsku i vojnu.

Makron je na početku dvodnevne posjete, ranije danas na aerodrmu "Nikola Tesla", izjavio da je došao u Beograd da "okrene novu stranu", potvrdi prijateljstvo i gradi nova partnerstva sa Srbijom.

On je istakao da su u njegovoj delegaciji umjetnici, ličnosti iz kulture i ekonomisti koji svjedoče da Francuska želi da otvori novu stranu bilateralnih odnosa u geopolitičkom kontekstu koji nije siguran.

Vučić je istakao da obnova prijateljstva dvije zemlje ne bi uspjela bez Makronove upornosti, energije i želje Francuske da se vrati u ovaj region.

"Želim da zahvalim i kažem da je ovo tek početak naše izvanredne saradnje", rekao je Vučić nakon što je sa Makronom otkrio ploču kojom koncesionar "Nikole Tesle", kompanija "Vansi", označava početak obnove tog aerodroma.