VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika15/07/2019

RAZGOVARANO I O KOSOVSKOM ČVORU

 

BEOGRAD, 15. JULA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom imao otvoren i iskren razgovor i da je iznio sve probleme Beograda i po pitanju rješavanja kosovskog čvora.

 

"Izneo sam sve naše probleme, pre svega po pitanju rešavanja kosovskog čvora. Razgovarali smo, rekao bih, toliko dugo da teško mogu neku temu da pronađem koje se nismo dotakli", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Makronom.

On je istakao i da se zalagao da Francuska pomogne Srbiji na njenom evropskom putu.

"Govorio sam istinu i zalagao se i borio da nam Francuska pomogne na evropskom putu i rešavanju kosvosko-metohijske krize. Rekao sam koliki ugled Francuska ima u regionu, a i kod građana Srbije", naveo je Vučić.

On je dodao da je saslušao stav Makrona o svim važnim regionalnim i evrpskim pitanjima, kao i o ekonomskoj saradnji.

Vučić je rekao da je veoma srećan što je mogao da ugosti francuskog predsjednika i da najotvorenije razgovara sa njim o svim ključnim pitanjima.

"Govorio sam sa mnogo ljubavi i brige o Srbiji u nadi da će nam jaka Francuska pomoći. Nisam neko ko je sanjar i misli da su moguće nemoguće stvari, ali sam uveren da energija i politički entuzijazam Makrona mogu da unesu mnogo promene na evropskom kontinentu i pomognu našim građanima", istakao je Vučić.