VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija15/07/2019

POTPISANA 22 SPORAZUMA

 

BEOGRAD, 15. JULA /SRNA/ - Predstavnici Srbije i Francuske potpisali su danas 22 sporazuma, uključujući i onaj o isporuci raketa "mistral", kao i izjavu o namjerama o realizaciji projekta izgradnje beogradskog metroa.

 

Tokom zvanične posjete Srbiji francuskog predsjednika Emanuela Makrona potpisan je i Sporazum o kinematografskoj djelatnosti, kao i Sporazum dvije vlade o statusu francuske škole u Beogradu.

Predstavnici "Šnajder elektrika" potpisali su sporazume o saradnji sa predstavnicima Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Dvije delegacije su potpisale i Sporazum o saradnji u oblasti stripa, Administrativni sporazum u oblasti reforme javne administracije, upravljanja ljudskim resursima i profesionalnog obrazovanja, te Administrativni sporazum u oblasti sporta.

Potpisani su i Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Ambasade Francuske u Srbiji i Francuskog instituta u Srbiji u borbi protiv predrasuda i diskriminacije u obrazovnom sistemu.

Potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti nastave francuskog jezika u obrazovno-vaspitnim ustanovama Srbije i Sporazum o donacija "EVOFINDER", pismo o namjerama između francuske i srpske carine, Tehnički sporazum Ministarstva odbrane Srbije za ugovor sa MBDA, kao i Memorandum o razumjevanju između Beogradskog vodovoda i kanalizacije i kompanije "Veolija".

Poptisan je i Memorandum o saradnji između operatora prenosnog sistema Francuske /RTE/i "Elektromreža Srbije.

Potpisan je protokol o namjerama između "Akuo enerdži SAS", "IEL OIE Balkan renebl enerdži" i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, kao i protokol o namjerama između "Preparco" i "Akuo enerdži SAS" za finansiranje vjetroparka i Protokol o namjerama za razvoj projekata dubinske geotermike u Srbiji.