VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo16/07/2019

JAĆIMOVIĆ: MINISTARSTVO ĆE SE POTRUDITI DA POMOGNE NEKE OD KLUBOVA

 

VIŠEGRAD, 16. JULA /SRNA/ - Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović istakao je danas tokom razgovora sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem da će se u Ministarstvu porodice, omladine i sporta potruditi da pomognu neke od sportskih klubova u tom gradu.

 

Na sastanku je razgovarano o unapređenju sporta na području ove opštine, kao i o rukometnom kampu koji se održava u Višegradu.

"Naša ideja je da ovdje ne bude samo kamp rukometa već i drugi sportovi, uslovi za to postoje", naveo je Jaćimović.

On je zadovoljan što opština izdvaja značajna sredstva za sportske klubove.

"Nadam se da će saradnja Ministarstva porodice, omladine i sporta i opštine Višegrad biti bolja nego što je bila u prethodnom periodu. Ne smijemo da ne zanemarimo bilo koji sportski klub, mi ćemo se potruditi da pomognemo neke od klubova u Višegradu", istakao je Jaćimović.

Đurević je rekao da su predstavnici lokalne vlasti dobili obećanje da će u narednom periodu biti realizovano nekoliko zajedničkih projekata u vezi sa sportom.

"Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske podržalo je ovogodišnji Kamp rukometaša. Vjerujem da će se podrška proširiti i na ostale sportske klubove sa područja opštine Višegrad i nadam se da će Ministarstvo imati još više razumijevanja za našu opštinu", istakao je Đurević.

On je naveo da je u planu adaptacija i rekonstrukcija sportske dvorane, te da se u njenoj blizini gradi i veliko dječije igralište sa pomoćnim stadionom.

"Privodi se kraju i stadion u Andrićgradu, tako da će svi ljubitelji sporta i sportisti imati bolje uslove za sportske aktivnosti", napomenuo je Đurević. kraj/jb/ab/foto