VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika16/07/2019

POČELA SJEDNICA KOLEGIJUMA O ODRŽAVANjU NOVE POSEBNE SJEDNICE

 

BANjALUKA, 16. JULA /SRNA/ - U Banjaluci je večeras počela sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske o održavanju pete posebne sjednice parlamenta o preglasavanju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika odlukom članova Šefika Džaferovića i Željka Komšića da zaustave izgradnju mosta na Pelješcu, zbog čega je Dodik zatražio pokretanje mehanizma zaštite vitalnog entitetskog interesa.

 

Novinarima je u Skupštini rečeno da će nakon sjednice Kolegijuma biti objavljeno saopštenje.

U danu kada je konačno potpisan ugovor za izgradnju mosta na Savi u Gradišci članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić su na sjednici Predsjedništva odlukom da se zaustavi izgradnja mosta na Pelješcu, koju su usvojili preglasavanjem, pokušali da naprave subverziju ne bi li Hrvatska povukla svoj potpis o izgradnji mosta na Savi ili počela da pravi probleme u njegovoj realizaciji.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik to je danas potvrdio pred novinarima u Sarajevu, naglasivši da su ga na sjednici Džaferović i Komšić preglasali u pogledu odluke u vezi sa zaustavljanjem izgradnje mosta na Pelješcu zbog čega je zatražio pokretanje mehanizma zaštite vitalnog entitetskog interesa.

"Ja sam glasao protiv /zaustavljanja izgradnje/ i pokrenuo sam inicijativu za pokretanje vitalnog entitetskog interesa u vezi sa ovim pitanjem, o čemu će konačnu riječ dati Narodna skupština Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima nakon sjednice.