VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija19/07/2019

UGOVOR O PRISTUPANjU EVROPSKOM DOBROVOLJNOM PENZIJSKOM FONDU

 

BANjALUKA, 19. JULA /SRNA/ - Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan, danas će u Banjaluci, potpisati Ugovor o pristupanju Evropskom dobrovoljnom penzijskom fondu i Ugovor o organizovanju penzijskog plana Vlade Srpske sa direktorom Evropskog dobrovoljnog fonda Tomažom Završnikom, te predstavnicima sindikata obrazovanja, nauke i kulture, pravosuđa, lokalne samouprave, uprave i javnih službi, radnika unutrašnjih poslova i sindikata uprave.

 

Potpisivanje ugovora predviđeno je u 13.00 časova u Administrativnom centru Vlade Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Snimateljima i foto-reporterima biće omogućeno snimanje kadrova, a nakon potpisivanja predviđene su izjave za novinare.

Vlada Republike Srpske donijela je juče odluku o organizovanju penzijskog plana Vlade Srpske za sve zaposlene čije se plate finansiraju iz republičkog budžeta.

"Član penzijskog plana može biti lice zaposleno na neodređeno vrijeme u ministarstvima i drugim korisnicima budžetskih sredstava čija se plata finansira iz budžeta Republike Srpske. Ugovor o organizovanju penzijskog plana, Vlada će ponuditi na zaključenje predstavnicima pomenute kategorije zaposlenih", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada će zajedno sa ministarstvima i drugim korisnicima budžetskih sredstava u kojima se plata zaposlenih finansira iz budžeta Srpske iz sopstvenih sredstava na individualni račun svakog člana penzijskog plana uplaćivati mjesečno 20 KM za svakog zaposlenog u svrhu uplate penzijskog doprinosa, kao i pripadajuće troškove na osnovu poreza i doprinosa, počevši od plate za januar 2020. godine.