VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Zanimljivosti24/07/2019

OGROMNO STABLO ZAROBLJENO U KORITU DRINE

 

ZVORNIK, 24. JULA /SRNA/ - Rijeka Drina, poznata po tome što nosi sve pred sobom, ovih ljetnih dana je posustala, pa ne može da se izbori sa ogromnim stablom koje je ranije odnekud donijela u blizinu Zvornika na tada moćnim talasima.

 

Drvo bez grana, dvadesetak metara dugo i prečnika oko jednog metra, zapelo je na neravnom, kamenitom koritu Drine, čekajući novi veći talas da krene nizvodno do neke nove ade ili lovca na ogrev.

Zvorničani se pitaju kako je Drina tako ogromno stablo prenijela preko preliva Hidroelektrane, koja se nalazi uzvodno oko dva kilometra? Ko ga je i gdje posjekao?

Za sada nema odgovora. Deblo se pojavilo jedno jutro u koritu i tu sada čeka da Drina ponovo nadođe, te postane moćna i brza.

Zvorničanin Milan Stojkić Kudro procjenjuje da u deblu zarobljenom u Drini ima najmanje 24 metra kubna dobrog ogrevnog drveta.

Da li će neko prije nego što Drina nabuja stići do debla i obezbijediti ogrev za zimu - pitanje je dana, jer je sve više onih koji posmatraju ovaj neobičan prizor.