VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana25/07/2019

VEČERAS OTVARANjE GRADSKOG MOSTA "SRBIJA" U ČELINCU

 

ČELINAC, 25. JULA /SRNA/ - Novosagrađeni Gradski most "Srbija" u centru Čelinca, u čiju je izgradnju uloženo 1,7 miliona KM, biće svečano otvoren večeras, povodom Dana i krsne slave opštine - Svetog arhangela Gavrila.

 

Vrijednost investicije je 1,7 miliona KM, od čega je Vlada Srbije obezbijedila 250.000 evra, a ostatak sredstava Vlada Republike Srpske i opština Čelinac.

Svečanom puštanju mosta u saobraćaj u 20.00 časova prisustvovaće predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Odbornici lokalnog parlamenta odlučili su da most dobije ime po državi koja je investirala 500.000 KM u njegovu izgradnju.

Most je raspona 48 metara, širine 16 metara. Konstrukcija je takve arhitektonske izvedbe da nema stubova u samom koritu, nego se kači o dva nosiva luka i to obezbjeđuje maksimalnu propusnu moć.

Na svečanoj sjednici, koja će biti održana u 19.00 časova u bioskopskoj sali, biće dodijeljena najviša opštinska priznanja.

Plakete za dostignuća i doprinos od izuzetnog značaja za razvoj i ugled opštine Čelinac dobiće ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, preduzetnik iz Mrkonjić Grada Mladen Milanović i profesor Momčilo Spasojević.

Opštinske zahvalnice biće uručene Diani i Milenku Vrhovcu, zdravstvenoj ustanovi "Kuća zdravlja dr Marjanović" i Osnovnoj školi "Novak Pivašević" iz Dubrave Stare.