VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika05/08/2019

POLICIJA RASVJETLJAVA INCIDENT U POŽARNICI

 

TUZLA, 5. AVGUSTA /SRNA/ - Policija rasvjetljava slučaj kada je nepoznato lice pucalo iz vatrenog oružja ispred pravoslavne crkve u naselju Požarnica, kod Tuzle, potvrđeno je danas Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

 

Policija je u petak, 2. avgusta, u 22.30 časova zaprimila prijavu da je u Požarnici nepoznato lice pucalo iz vatrenog oružja, te da nije bilo povrijeđenih lica, niti je na objektu pričinjena materijalna šteta.

Policija je izvršila uviđaj, a o svemu je obaviješten kantonalni tužilac.

Nepoznati muškarac pucao je ispred crkve u tuzlanskom prigradskom naselju Požarnica prilikom proslave Svetog proroka Ilije, naočigled sveštenstva, okupljenih vjernika i policije Tuzlanskog kantona, a potom se udaljio, rečeno je Srni u Zavičajnom udruženju Tuzlaka u Bijeljini.

Muškarac je u petak uveče došao automobilom, ispalio rafal u vazduh dok je trajao crkveno-narodni zbor, a potom se udaljio magistralnim putem prema Bijeljini.

U Udruženju navode da se većina vjernika, koji su na proslavu u zavičaj došli sa malom djecom, odmah otišli svojim kućama u Bijeljinu, gdje žive nakon što su izbjegli iz Požarnice.

"Crkveni zbor nakon ovog žalosnog čina je završen", rekli su u ovom udruženju.