VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana05/08/2019

SPORAZUM POBJEDA POŠTOVANjA ZAKONA I INTERESA SVIH GRAĐANA BiH

 

BEOGRAD, 5. AVGUSTA /SRNA/ - Predsjednik beogradskog Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski ocijenio je da danas postignuti sporazum SNSD-a, HDZ-a i SDA da za 30 dana bude formiran Savjet ministara, predstavlja pobjedu poštovanja zakona i interesa svih građana BiH.

 

"Nije stvar u pobedi /srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada/ Dodika ili jednog čoveka, nego je to pobeda poštovanja zakona i Ustava", rekao je Deđanski za Srnu.

On je ocijenio da je očigledno da je izazvao reakciju Dodikov stav da Republika Srpska i srpski narod neće dozvoliti grubo kršenje zakona, na način kako je to bilo u prošlosti kada su neki pripadnici srpskog naroda dopuštali da se gazi preko Dejtonskog sporazuma i preko interesa srpskog naroda.

"On je čvrsto stao iza toga i rekao da toga neće biti. Očigledno da je to izazvalo reakciju i shvatili su ozbiljnost drugi akteri i počeli su da se ponašaju u skladu sa interesima i svog naroda. Jer nije ovde bio samo interes srpskog naroda, ovo je interes svih naroda BiH - i Hrvata, a i Bošnjaka, koje predvode očigledno loši političari koji gledaju samo sebe", rekao je Deđanski.

On je izrazio nadu da će sporazum biti ispunjen, imajući u vidu da su tako dugačkom roku od 30 dana moguća i iznenađenja, jer je, kako je istakao, formiranje Savjeta ministara u interesu svih građana BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je nakon devet mjeseci razgovora postignut sporazum SNSD-a, HDZ-a i SDA da se za 30 dana formira Savjet ministara.