VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika08/08/2019

ALBANCI SA KOSOVA KRIJUMČARILI CIJEVI ZA MITRALJEZ

 

BEOGRAD, 8. AVGUSTA /SRNA/ - Carinici Srbije su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Šid prema Hrvatskoj spriječili pokušaj dvojice kosovskih Albanaca da prokrijumčare dvije cijevi za protivavionski mitraljez, kao i oprugu i zatvarač za to oružje, javio je RTS.

 

Braća iz Gnjilana, koji su se uputili u Njemačku u automobilu su skrivali dijelove za protivavionski mitraljez, 30.000 očigledno lažnih evra sa kineskim logom, ali i zastavu terorističke OVK.

Oružje je otkriveno kada su dežurni carinski službenici izdvojili "audi" njemačkih registarskih oznaka za detaljnu provjeru, a kada su putnici ponudili novac kako bi izbjegli kontrolu, to je samo potvrdilo sumnje da se u vozilu nešto krije.

Cijevi za protivavionski mitraljez bile su sakrivene između naslona zadnjeg sjedišta i gepeka, zatvarač su stavili u tapacirung, a oprugu pored akumulatora.

Lažni evri nađeni su u torbici koja se nalazila u automobilu.

Carinici i policija su o slučaju odmah obavijestili Tužilaštvo, a automobil je poslat na dodatni pregled skenerom kako bi se utvrdilo da li se u njemu još nešto krije.