VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo14/08/2019

SREDNjOŠKOLCI I OSNOVCI DOBILI USLOVNIJE PROSTORIJE

 

FOČA, 14. AVGUSTA /SRNA/ - U Srednjoškolskom centru Foča završeni su radovi na energetskoj efikasnosti, tako da će učenike u narednoj školskoj godini dočekati toplije i sređenije prostorije, saopšteno je iz lokalne uprave.

 

U svim učionicama, pripremnicama i kancelarijama zamijenjeni su prozori i vrata, a predstoji i remont kotlovnice centralnog grijanja.

Ukupna vrijednost investicije je 96.000 KM, a sredstva su ravnomjerno obezbijedili opština Foča, Ministarstvo prosvjete i UNDP, navodi se u saopštenju.

Urednije i ljepše školske prostorije i dvorište dočekaće i učenike fočanske Osnovne škole "Sveti Sava".

Kako se navodi u saopštenju iz opštine, zahvaljujući projektu Vlade Japana, koji je škola dobila na osnovu konkursa, kao i pomoći opštine, u školi su zamijenjeni svi mokri čvorovi, kao i podloga u učionicama i hodnicima.

Sredstvima koje je školi odobrila predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, asfaltirano je školsko igralište i prilazni put, a do početka školske godine biće rekonstruisano i ulazno stepenište koje će biti bezbjednije za učenike.

Osnovna škola "Sveti Sava" će naredne godine, kako se očekuje, kroz program energetske efikasnosti Vlade Republike Srpske biti renovirana kada će dobiti novu fasadu, krov, prozore i vrata.

Ovo je, podsjećaju iz lokalne uprave, jedna od najstarijih osnovnih škola u Srpskoj, sagrađena 1958. godine, a do danas u njenu rekonstrukciju nije značajnije ulagano.

Ukupna ulaganja u najavljene radove su veća od 260.000 KM.