VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo18/08/2019

DODIK: "VEČE OJKAČE" VAŽNO ZA OČUVANjE IDENTITETA SRPSKOG NARODA

 

KOZARSKA DUBICA, 18. AVGUSTA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras da je manifestacija "Veče ojkače", koja se tradicionalno organizuje uoči Preobraženja kod manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici, važna za očuvanje identiteta srpskog naroda.

 

"Preobraženje je veliki praznik naše crkve i naroda i drago mi je što već godinama dolazim na ovo mjesto i mogu da posvjedočim ogromnom interesu ljudi koji ovdje dolaze", rekao je Dodik novinarima.

Dodik je istakao da mnogi posjetioci čak prilagođavaju svoje godišnje odmore i putovanja iz dalekih zemalja u kojima rade da bi bili kod manastira Moštanica na ovaj dan.

"To govori o posebnoj sinergiji koja postoji među narodom ovog kraja i šire, koji ne propušta priliku da se okupi oko svoje svetinje i obilježi tako važan dan", rekao je Dodik.

On je naglasio da je to važno jer je okupljanje dio identiteta srpskog naroda.

"Važno je da pokažemo da smo sabrani i okupljeni i da u tom pogledu poštujemo našu tradiciju i pretke i da pokušavamo da očuvamo tu tradiciju i prenesemo je na sljedeće generacije", poručio je Dodik.

Dodik je konstatovao da je kod manastira Moštanica okupljeno mnogo djece i omladine i da mu je drago što je u prilici da prisustvuje ovom događaju.

Ovogodišnja manifestacija "Veče ojkače" završena je kozaračkim kolom u kojem su zaigrali učesnici i posjetioci, a potom je nastavljeno narodno zborovanje.