VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/08/2019

ĐOKIĆ: VAŽNO DA POSTOJE KLUBOVI KOJI OBILJEŽAVAJU VIJEK RADA

 

DERVENTA, 19. AVGUSTA /SRNA/ - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je večeras da je jubilej Fudbalskog kluba /FK/ "Tekstilac" iz Dervente izuzetno važan za Srpsku i njen društveni život, kao i da je veoma značajno što postoje klubovi koji obilježavaju 100 godina uspješnog rada.

 

Đokić je danas na Gradskom stadionu u Derventi prisustvovao revijalnoj utakmici između veterana FK "Tekstilac" Derventa i FK "Crvena zvezda" iz Beograda koja je završena neriješenim rezultatom 2:2.

"`Tekstilac` je nosilac društvenog života i sportski kolektiv koji okuplja najveći broj mladih i ljubitelja sporta. Prethodna i sadašnja uprava učinile su mnogo za afirmaciju fudbala i sporta u cjelini, a ovaj klub je važan činilac u životu opštine Derventa", rekao je Đokić Srni.

On je čestitao jubilej upravi i igračima FK "Tekstilac" Derventa, kao i lokalnoj upravi na čelu sa načelnikom opštine Miloradom Simićem, koja pruža podršku uspješnom radu ovog kluba.

Proslavi jubileja prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predstavnici opštine Derventa, načelnici opština Brod Ilija Jovičić i Vukosavlje Borislav Rakić, veterani FK "Crvena zvezda" iz Beograda, te veliki broj gostiju.

Na Gradskom stadionu u Derventi juče je, u okviru obilježavanja jubileja FK "Tekstilac", održan Međunarodni dječiji fudbalski turnir na kojem je učestvovalo oko 800 mladih fudbalera iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske.