VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura23/08/2019

NA JESEN KONCERT BEOGRADSKE FILHARMONIJE

 

BIJELJINA, 23. AVGUSTA SRNA/ - Beogradska filharmonija održaće na jesen koncert u Bijeljini.

 

Koncert će biti održan u organizaciji Udruženja muzičkih umjetnika Semberije i Gradske uprave Bijeljina, najavljeno je danas nakon sastanka predstavnika ovog udruženja i gradonačelnika Miće Mićića sa direktorom Beogradske filharmonije Ivanom Tasovcem.

Predsjednik Udruženja muzičkih umjetnika Semberije Siniša Pajić rekao je novinarima da još nije dogovoren tačan datum koncerta, već samo mjesto - svečani salon "Moskva" u Etno-selu "Stanišići".

"Naš cilj će biti da koncert Beogradske filharmonije u Bijeljini postane tradicija", istakao je Pajić.

On je podsjetio da je grad podržao i koncerte Banjalučke filharmonije i Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije, koji su održani u organizaciji
Udruženja muzičkih umjetnika Semberije.

Tasovac je zahvalio za prijem gradonačelniku Bijeljine i istakao da bez pomoći grada i napora članova Udruženja muzičkih umjetnika Semberije ne bi bilo moguće realizovati koncert Beogradske filharmonije u Bijeljini.

"Čini mi se da u Bijeljinu dođete poslovno ili turistički, a odete kao njen prijatelj, pre svega prijatelj ljudi koji ovde rade i stvaraju grad budućnosti. Napravili smo sve preduslove da možemo reći da ispisujemo nove stranice kulturne istorije Bijeljine. Nema većeg izazova za umetnika nego otvarati nove prostore", naglasio je Tasovac.

On je pozvao stanovnike Bijeljine da 7. septembra dođu na besplatan koncert Beogradske filharmonije "Diznijeva fantazija", koji će biti održan na Ušću.

Riječ je o piknik koncertu, odnosno spoju prirode i odlične muzike uz prikazivanje crtanih filmova koji su obilježili odrastanje mnogih generacija.

"To je prava prilika da porodice iz Bijeljine povedu decu i provedu nezaboravno veče u Beogradu. Videće kako njihova deca potpuno otvoreno i prirodno slušaju te fenomenale stranice muzike, jer je najveća zabluda da je za koncert klasične muzike potrebna priprema", istakao je Tasovac.

On je naglasio da je fasciniran što u Bijeljini ima više od 10.000 djece koja su članovi nekog od lokalnih sportskih klubova.

"Siguran sam da će dio njih doći u Beograd 7. septembra", rekao je Tasovac.

Mićić je istakao da je uvijek zadovoljstvo ugostiti ljude koji su profesionalci i najbolji u svom poslu i naglasio da Bijeljina želi da bude grad budućnosti i stavlja kulturu na vrh prioriteta.

"Zbog toga sam sa zadovoljstvom prihvatio prijedlog Udruženja muzičkih umjetnika Semberije da organizujemo koncert Beogradske filharmonije u Bijeljini", rekao je Mićić.

On je dodao da će, s ciljem organizovanja najkvalitetnijih sadržaja u gradu, osim Centra za kulturu, namjeni biti priveden i Sokolski dom, kojem će biti vraćen stari sjaj.