VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika23/08/2019

KOMŠIĆ ZAKAZAO ZA 27. AVGUST SJEDNICU O TEGELTIJINOM IMENOVANjU

 

SARAJEVO, 23. AVGUSTA /SRNA/ - Na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za utorak, 27. avgust, zakazana je vanredna sjednica ove institucije sa jednom tačkom dnevnog reda – imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, izjavio je Srni predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

Komšić, koji je zakazao sjednicu, precizirao je da se imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara vrši na vanrednoj sjednici i da je to jedina tačka dnevnog reda ove sjednice Predsjedništva.

Ukoliko članovi Predsjedništva imenuju Tegeltiju, odluka o tome biće dostavljena u dalju proceduru Komisiji Predstavničkog doma parlamenta BiH za pripremu izbora Savjeta ministara.

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH juče je, postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara, utvrdila da Tegeltija ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom.

Danas je i Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ završila provjeru istinitosti informacija koje je Tegeltija naveo na obrascu izjave CIK-a i izvještaj o tome uputila Predsjedništvu.

Sjednica na čijem je dnevnom redu bilo Tegeltijino imenovanje trebalo je da bude održana u utorak, 20. avgusta, ali su se članovi Predsjedništva Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović na konsultacijama prije sjednice dogovorili da je otkažu.