VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija30/08/2019

SARAJEVSKA OPŠTINA CENTAR OBEZBIJEDILA POMOĆ PRNjAVORU

 

PRNjAVOR, 30. AVGUSTA /SRNA/ - Federalna opština Centar Sarajevo obezbijedila je oko 50.000 KM pomoći Prnjavoru, gdje su danas potpisani ugovori o dodjeli novca za sanaciju oštećenog puta u Konjuhovcima i vodozahvata i distributivnog rezervoara u mjesnoj zajednici Lišnja.

 

U prisustvu načelnika opština Prnjavor Darka Tomaša i Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića potpisani su i pojedinačni ugovori sa korisnicima o dodjeli novčanih sredstava za različite projekte podrške održivom povratku.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je da će u Prnjavor na osnovu ovih ugovora stići pomoć od oko 50.000 KM i istakao da je ovo najbolji primjer saradnje dvije lokalne zajednice.

"Najveći dio, 25.000 KM, namijenjen je sanaciji puta u Konjuhovcima i vodovodne mreže u Lišnjoj. Posebno je značajna podrška pojedincima, kao i pomoć Islamskoj zajednici i Ukrajincima", naveo je Tomaš.

Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo što je opština Centar Sarajevo u mogućnosti da finansijski podrži važne infrastrukturne projekte, poput putne komunikacije i vodosnabdijevanja.

"Odabrali smo i dvije vjerske zajednice kojima smo finansijski pomogli, kao i nekoliko fizičkih lica koja su u stanju određene potrebe", rekao je Ajnadžić.

Predstavnik Udruženja građana "Rosa" iz Lišnje Elvir Mehinagić istakao je da će donirana sredstva mnogo pomoći ovoj mjesnoj zajednici gdje će biti riješen problem snabdijavanja pitkom vodom za najmanje 10 domaćinstava.

Ukrajinski sveštenik Orel Zakaljuk zahvalio je za pomoć jer je, kako je istakao, to pokazatelj da neko vodi brigu o potrebama i ove zajednice.

Glavni imam Fikret Čelenka, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora u ime Islamske zajednice u Prnjavoru, rekao je da se nada boljoj, većoj, naprednijoj saradnji u budućnosti od koje će najviše koristi imati građani.